5/1/11
/Амталж шарсан гахайн мах/эзэгтэй танд л зориулав
Эзэгтэй та амралтын өдрийнхөө хоолны ширээг сайхан хоолоор чимээрэй ОРЦ:
-Гахайн ясгvй мах 600 грамм
-Амтат жvрж дөрвөн ширхэг
-Хоёр хумс сармис
-30 мл цагаан цуу
-Ургамлын тос 50 мл
-Давс
-Яншуй
-Тахианы шахмал шөл
-Нэг хоолны халбага гурил
Хийх арга:
-Гахайн махаа томхон хэрчинэ.
-Жvржийг хальснаас нь цэвэрлэж, шvvсийг нь шахаж авна. Гаргасан шүүсэн дээрээ цагаан цуу, ургамлын тос, жижиглэж бяцалсан сармисыг хийгээд хутгана. Ингэхдээ шүүс, цуу хоёрын ¾-ыг ашиглаарай.
-Бэлэн болсон соусыг махныхаа дээрээс тарааж түрхээд 15 минут орчим байлгаж шингээх хэрэгтэй.
-Дараа нь гахайн махаа ургамлын тостой хайруулын тавганд хийж, болтол нь хоёр талаас нь шараарай.
-Хайруулын тавган дахь махны шvvсэнд шөлөө нэмж хутгаад үлдсэн жvржийн шvvс, цуугаа нэмж буцалгасны дараа гурил хийж өтгөрvvлнэ.
-Амталж шарсан гахайн махаа таваглаж, гурилтай сvмсээ нэмж хийгээд яншуйгаар чимэглэж олгоно.
Ердөө хагас цагийн дотор хийх боломжтой хялбар хирнээ амттай хоол байгаа биз. Ухаалаг гэрийн эзэгтэй танд амжилт хүсье
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Сэтгэгдэл:
Post a Comment